Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Affärsvärlden-ad till Dagens Samhälle

Publicerad: 13 Januari 2011, 13:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:25

Dagens Samhälle skruvar upp sitt omgörningsarbete med en ny art director.


Ämnen i artikeln:

Mats EdmanAppelbergNy TeknikTalentumAffärsvärlden

Dagens Samhälle rekryterar Tomas Backelin som ad. En del i den förändring som Dagens Samhälle går igenom för att förstärka sin position, enligt Mats Edman, chefredaktör och vd för tidningen.

Dagens Samhälle har under hösten arbetat med en stor formmässig förändrig i samarbete med A4 och den nya formen visas i början av februari.

- Detta är startpunkten för ett långsiktigt arbete med grafiken och där kommer Tomas vara en stor del. Vi kände att vi behövde en bra ad som också är journalist och grafiker, säger Mats Edman.

Mats Edman beskriver tidningens tidigare layout som strikt, grå och småtrist och menar att det var nödvändigt med förändring.

- Nyhetsgrafiken, det visuella uttrycket blir allt viktigare, säger han.

Tomas Backelin har varit ad främst för Affärsvärlden men också Lag & Avtal och Ny Teknik. Han får en ny tjänst på Dagens Samhälle. Det är en av två nya tjänster som tillkommit efter Mats Edman tillträdde som chefredaktör på tidningen. Den andra är tjänsten som researchchef. Mats Edman säger att det kan bli fler nyrekryteringar i framtiden.

- Inget är bestämt men vi vill förstärka researchavdelningen och jag skulle vilja ha en databasjournalist som också är bra på databaswebb, säger han.

Dagens Samhälle är under fortsatt förändring och målet är att tydligare positionera tidningen. Målet är att bli för offentlig sektor vad Dagens Industri är för näringslivet.

Marie Larsson

dagensmedia.redaktion@almamedia.fi

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.