Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

A4 förlorar Sida-bråket

Publicerad: 25 Maj 2010, 10:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:49

Förvaltningsrätten ger Arenagruppen och Sida rätt.


Förvaltningsrätten avslår A4:s krav på en ny upphandling, kan Dagensmedia.se avslöja. Därmed häver domstolen ett beslut som togs i april om att upphandlingen inte fick avslutas – och att Arenagruppen därmed inte kunde åta sig uppdraget.

A4:s Pelle Anderson har inte fått domen när Dagensmedia.se når honom.

– Förvaltningsrätten går på Sidas linje, det finns inte så mycket att säga, säger han.

Ska ni överklaga?

– Nej, det verkar inte som att det lönar sig att bråka. Det är som i fotboll, domaren dömer.

Sida gav efter en upphandling Arenagruppen uppdraget att producera tidningen Omvärlden, ett kontrakt som värderats till mellan 20 och 40 miljoner kronor.

A4 överklagade domen – på framför allt tre grunder. Enligt A4 hade inte Arenas föreslagna chefredaktör samt redaktionschef tillräcklig erfarenhet och dessutom kunde Arenagruppen inte anses uppfylla kravet på oberoende, då man får stöd från LO.

Även riksdagsmannen Henrik von Sydow har kritiserat Sida för att ha gett uppdraget till Arenagruppen, som han anser har en tydlig vänsterprofil.

Sida har tillbakavisat kritiken och vidhållit att Arenagruppen har uppfyllt samtliga krav. Något som alltså Förvaltningsrätten nu håller med om.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.