Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

2BPublished aktieägare i Blankspot

Publicerad: 4 Maj 2016, 12:29
Uppdaterad: 4 Maj 2016, 12:29

2BPublished köper in sig i Blankspot. Foto: Pressbild.

Medieinkubatorn 2BPublished blir nu aktieägare i Blankspot. Företaget köper nu in sig på 10 procent.


Ämnen i artikeln:

Blank spot project

Utrikesreportagesajten Blankspotproject.se under ledning av Brit Stakston, Martin Schibbye och Nils Resare har i över ett års tid levererat journalistik på svenska från vita fläckar i världen.

2BPublished blir nu aktieägare och köper in sig på 10 procent av BlankspotProjekt AB. Köpeskillingen är ännu inte avslöjad.

– Det behövs folk som är orädda och tar strid för att visa skeenden som annars missas, säger Peter Ingman, från medieinkubatorn 2BPublished i ett pressmeddelande.

2BPublished som medieaktör vill samla innovativa, nytänkande publicister av det här slaget i ett kollektiv. Ömsesidigt kommer de bästa idéerna ympas från de olika medieprojekten som ingår i kollektivet.

I detta samarbete tar 2BPublished med sig teknisk stöttning och tillväxtstrategier. På sikt vill man arbeta strategiskt med att bygga Blankspot internationellt.

– Jag ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med det här überkompetenta teamet och skapa något verkligt kraftfullt. Vi delar Blankspots vision om en rörelse för kvalitetsjournalistik och vill få med oss många läsare och finansiärer i det arbetet, säger Peter Ingman i ett pressmeddelande.

2BPublished SL är ett mediabolag registrerat i Spanien med säte i Barcelona. Majoritetsägt av Peter Ingman. Vd är Magnus Enderstein.

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Blank spot project

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.