lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

24 tjänster kan försvinna på Forma efter Egmonts köp

Publicerad: 15 oktober 2014, 11:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:21

UPPDATERAD. Efter Egmonts köp av Forma - nu vill ledningen kapa 24 tjänster.

Ämnen i artikeln:

Egmont Publishing

YL

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se


Dagens Media har tidigare berättat om affären mellan Egmont Publishing och Ica-gruppen, som innebär att det danska förlaget köper Forma Publishing Group.

I dag klockan 13.30, vid ett möte med personalen på Forma Publishing Group, presenterade Egmont Publishings vd Per Kjellander, en rad förändringar som förlaget vill genomföra. Av Formas 71 anställda kommer 24 tjänster att bli övertaliga, enligt ledningens förslag.

Det innebär att tio redaktionella tjänster och 14 tjänster från den övriga verksamheten kan försvinna.

– Det kommer att bli stora förändringar. Det är tråkigt men nödvändigt. Vi gör ju det här förvärvet för att bli starkare totalt sett och få en starkare position gentemot mediebyråer och annonsörer och bli mer heltäckande. Vi kommer också att få en större prenumerationsdatabas. Tillsammans blir vi starkare, säger Per Kjellander, vd på Egmont Publishing, till Dagens Media.

Bakgrunden till nedskärningarna är att flera tjänster, i och med köpet av Forma Publishing Gorup, blir överflödiga då de redan finns inom Egmont, menar Per Kjellander.

– Annonsavdelningen kommer däremot att hållas intakt. Vi är måna om hela annonsaffären som Forma har.

Forma Publishing Group har i dag sex titlar, däribland Icakuriren, Hus & Hem, Hälsa och Kryss & Knåp. Hur många tjänster som försvinner på respektive titel kan Per Kjellander inte säga i dag.

– Vi kommer att ha kvar alla titlar. Det handlar om att jobba smartare på redaktionerna. Vi kommer att se över flöden och interna rutiner inom organisationen för att hitta sätt att jobba effektivare. Nu ska vi förhandla med facket.

I samband med detta flyttar också Forma till Egmonts lokaler i Solna. Flytten beräknas ske innan jul.

Bonniers branschtidning Resumé har tidigare rapporterat att Forma såldes till Egmont för 50 miljoner kronor. I en separat affär sålde Ica-gruppen även branschtidningarna Icanyheter och Market till Ica-handlarnas förbund.

LÄS OCKSÅ:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev