söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

The New York Times app stoppas i Kina

Publicerad: 5 januari 2017, 07:51
Uppdaterad: 5 januari 2017, 07:59

New York Times app har stoppats i Kina. Foto: Skärmdump från Apple

Ska ha skett på begäran av myndigheter i landet.


HF


På begäran av kinesiska myndigheter har Apple tagit bort The New York Times app från Kinas version av App Store, uppger The New York Times.

Enligt tidningen togs både den engelska versionen och den kinesiska versionen av appen bort den 23 december.

– [...] Vi har blivit informerade att appen bryter mot lokala förordningar, säger en talesperson från Apple till tidningen.

Talespersonen avböjde att kommentera vad det är för typ av regler som appen bryter mot.

Kina har blockerat The New York Times sajt sedan 2012 efter att tidningen publicerat artiklar om det privata välmåendet hos medlemmar av den politiska eliten i landet.

The New York Times ser allvarligt på Kinas nästa steg i att stoppa tidningen.

– Begäran av de kinesiska myndigheterna för att ta bort våra appar är en del av deras bredare försök att förhindra läsare i Kina från att komma åt oberoende nyhetsbevakning av The New York Times i det landet, bevakning som inte skiljer sig från den journalistik vi göra om alla andra länder i världen, säger en talesperson från tidningen i ett uttalande.

Det finns dock sätt för läsare att komma runt app-stoppet från Kina. Den som har sitt konto registrerat på en annan App Store kan fortfarande ladda ned appen. De som redan laddat ned appen har fortfarande tillgång till den.

Det här är inte första gången som Kina förbjuder, i somras stärkte landet exempelvis förbudet mot oberoende journalistik.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev