Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

TDC vill dra sig ur MTG-affären

Publicerad: 12 februari 2018, 09:11
Uppdaterad: 12 februari 2018, 11:53

Telejättens styrelse ångrar sig – fusionen mellan MTG och TDC ser ut att gå i stöpet.


Ämnen i artikeln:

MTG

I början av februari kom nyheten om att MTG:s nordiska verksamheter, Nordic Entertainment och Studios,  och danska TDC Group var på väg att gå samman.

Den eventuella fusionen gladde MTG:s nordiska vd Anders Jensen.

– Vi tror verkligen på ett antal viktiga komponenter i det här. Först och främst blir det lättare för oss att skala, dessutom blir vi en del av ett större sammanhang. Vi tror på den här typen av konsolidering mellan mediebolag och telekombolag och att dessa kommer fungera som komplement till varandra i framtiden. Den utvecklingen vill vi vara med och driva, sade han till Dagens Media då.

Planen, enligt ett avtal, är att TDC Group ska kombineras med MTG:s verksamheter. Dock är samgåendet villkorat med ett godkännande från TDC Groups bolagsstämma.

Under förra veckan kom beskedet att telejätten TDC kan köpas upp av tre danska pensionsbolag tillsammans med det australiensiska riskkapitalbolaget Macquarie.

Nu ser det ut som att just den affären kan innebära att TDC- och MTG-fusionen inte blir av. Enligt ett pressmeddelande från MTG har nu TDC:s styrelse för avsikt att dra tillbaka sin rekommendation kring avtalet med MTG.

Dagens Media har sökt MTG:s Anders Jensen.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.