söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

SVT ger sig in i debatten: "Rent nonsens"

Publicerad: 5 januari 2017, 15:10
Uppdaterad: 5 januari 2017, 15:29

SVT om kritiken mot programmet "Kvinnorna på fröken Frimans tid".

Ämnen i artikeln:

SVT

SN

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


SVT:s serie "Kvinnorna på fröken Frimans tid" vilar på mängder av forskning om rösträttsrörelsen. För några dagar sedan beskylldes programmet och programledaren Kattis Ahlström för att ta åt sig äran för forskarnas arbete.

I tisdags replikerade produktionsbolaget bakom serien efter den massiva kritiken. Där Mediabrukets projektledare Lisa Wahlbom tydligt poängterade att man inför programmet "suttit i månader och gjort ett gediget arbete" och att SVT dessutom har väldigt strikta regler för hur man hanterar kreditering och eftertexter – och att man av den anledning inte kunnat redovisa allas namn.

När nu också SVT, i en debattartikel i Expressen Kultur, ger sig in i debatten menar man att "det är rent nonsens". Programchefen på SVT Dokumentär, Ingemar Persson, och Projektledare på SVT Dokumentär, Patrick Bratt, skriver:

"[...] När man skapar populärvetenskapliga tv-program har man publiken i fokus. Självklart går berättande och begriplighet före fotnoter och källhänvisningar", skriver Ingemar Persson och Patrick Bratt och fortsätter:

"Visst är forskningen en avgörande faktor för bedömningen av vilka källor som kan vara relevanta. Christina Florins och Josefin Rönnbäcks böcker är viktiga verk bland många andra men ingalunda helt avgörande för produktionen".

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev