tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

SVT-chefen lämnar efter sexanklagelserna

Publicerad: 14 september 2017, 08:40
Uppdaterad: 14 september 2017, 13:28

Foto: Janne Naess

UPPDATERAD. Via en sugar dating-sajt stämde Brottcentralen träff med SVT-chefen under en falsk identitet som 14-årig flicka. Efter SVT:s internutredning lämnar nu mannen sitt uppdrag.

Ämnen i artikeln:

SVTExpressen

AT


I ett klipp som publicerats av Expressen konfronteras en SVT-chef av Brottscentralens programledare, efter att de stämt träff på en så kallad sugar dating-sajt.

Sugar dating-sajter fungerar som en slags dejtingsajt som ofta förmedlar kontakter mellan äldre rika män och yngre kvinnor som de kan "skämma bort". Polisen som Expressen pratat med pekar dock på att det egentligen rör sig om prostitution.

Brottscentralens programledare stämde träff med mannen under falsk identitet, efter att i en chattkonversation uppgett att hon heter "Linnea" och är 14 år. Expressen skriver att mannen erbjuder henne totalt 9 000 kronor för att de ska träffas varje vecka tills hon fyller 15 år, och att de därefter ska ha sex.

När träffen äger rum på den bestämda platsen i centrala Stockholm, är det programledare Lisah Silfwer som mannen träffar. Vid konfrontationen uppger han att han är där för att "hjälpa" flickan.

– För att se till att det inte är någonting som händer när hon är 14 år, säger mannen i Expressens klipp.

SVT skriver att HR- och kommunikationsdirektör Sabina Rasiwala nu har inlett en internutredning för att ta reda på vad som hänt.

– Vi har inlett en intern utredning som leds av mig. Vi tar det här på största allvar. Skulle de här uppgifterna visa sig stämma är det mycket allvarligt, sade hon till SVT under torsdags förmiddag.

Senare på eftermiddagen meddelar SVT att den anklagade mannen nu lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan.

– Vi vet nu vem personen är och vi är överens om att han lämnar, säger Sabina Rasiwala, HR- och kommunikationsdirektör på SVT, till SVT.

Sabina Rasiwala har även polisanmält händelsen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev