Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag21.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Svenska kyrkans lyxresor – i både Ekot och Aftonbladet

Publicerad: 31 maj 2016, 08:45
Uppdaterad: 31 maj 2016, 08:49

Svenska kyrkan granskas av båda redaktionerna – samma dag.


Ämnen i artikeln:

EkotAftonbladet

Idag gick både Ekot och Aftonbladet ut med en granskning om hur Svenska kyrkan på olika sätt spenderat stora belopp utomlands.

Ekot visar i sin granskning hur kyrkopolitiker och anställda i Svenska kyrkan åker på dyra utlandsresor.

Samma dag publicerar även Aftonbladet sin granskning om hur utlandskyrkans högste chef i Uppsala ”fuskat med kyrkans tillgångar”och köpt en privat semester till USA.

Hur känns det att ha arbetat på en granskning i flera månader så släpper Aftonbladet en liknande granskning samma dag?

– Direkt när jag såg puffen för Aftonbladets granskning igår så fick jag lite ont i magen och tänkte hur ska vi göra nu? Men vi hade is i magen och sen såg vi att Aftonbladets granskning inte egentligen berör vår vinkel mer än att de också har granskat Svenska kyrkan, säger Alexander Gagliano, en av reportrarna bakom Ekots granskning, till Dagens Media.

Har ni vetat om att ni och Aftonbladet arbetat på samma grej?

– Nej, inte alls. Vi har jobbat med det här hela våren och vanligtvis brukar man märka av om någon annan jobbar på samma sak. Men det beror nog på att vi har granskat svenska församlingars utlandsresor och Aftonbladet har granskat utlandskyrkan. Sedan vet man ju inte om Aftonbladet hade tänkt att publicera någon annan dag men valde att byta dag när de på Facebook såg att vi skulle publicera idag. Vi har planerat att gå ut med den här granskningen det här datumet sedan flera veckor tillbaka.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

EkotAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.