Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Svensk Lokalmedia inför DJ-battle: "Vi är inte så ängsliga"

Publicerad: 2 juli 2018, 13:35
Uppdaterad: 2 juli 2018, 14:05

Foto: Alexander Donka

ALMEDALEN 2018. Anna Lindberg, publisher på Östgöta Media, tror en pretentionslös inställning är receptet på seger i DJ-battle.


Ämnen i artikeln:

DJ-battleAlmedalen 2018

Förra året tog Svensk Lokalmedia hem vinsten i det första medie-battlet mot Nyheter24 i Dagens Medias DJ-battle. I år gör laget comeback och Anna Lindberg, publisher på Östgöta Media tror att receptet på framgång är att inte riktigt ha något recept.

– Jag tror mer på att vara personlig, ha roligt och inte vara för pretentiös, säger hon till Dagens Media.

– Jag tror pretentioner är dumt, istället bör man gå in med inställningen att ha en kul stund med publiken – det funkade för oss förra gången. Sedan måste man såklart välja låtar som man tror publiken kommer gilla.

Hur är formen inför i år?

– Just nu är jag väldigt jetlaggad, jag kom hem från Tokyo vid klockan fem imorse. Men det är ju faktiskt två dygn kvar så jag är övertygad om att jag kommer vara tillbaka. Jag utgår också ifrån att mina lagkompisar är i sitt livs form.

Hur har ni tänkt med låtlistan – har ni haft någon strategi?

– Nej inte direkt, vi har kört på magkänslan kring vad som kommer att gå hem. Vi är inte så ängsliga och känner inte att vi måste bevisa något, utan är oss själva och är rätt coola som vi är.

Vad tycker du att DJ-battle som fenomen bidrar till under Almedalsveckan?

– Förra året var första gången jag var på DJ-battle, och jag tycker att det bidrar med en feststämning till veckan. Det finns någonting roligt i att människor som i vanliga fall har ganska seriösa uppdrag också får chans att bjuda på sig själva, med glimten i ögat.

Dagens Medias DJ-battle äger rum på onsdag kväll på Kallis i Visby, klockan åtta öppnas dörrarna.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

DJ-battleAlmedalen 2018

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev