Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

SvD:s tidigare vd till Dramaten

Publicerad: 5 juni 2018, 10:42
Uppdaterad: 5 juni 2018, 10:51

Gunilla Asker. Foto: Janne Næss

Gunilla Asker blir vice vd på Kungliga Dramaten: "Jag är oerhört stolt över förtroendet", säger den tidigare tidningschefen.


I nio år var Gunilla Asker vd på Svenska Dagbladet, som hon lämnade så sent som i februari i år. Hon hade då varit på tidningen sedan 2005. Hennes roll som vd på SvD  övertogs av Fredric Karén som utsågs till publisher i början av året.

 Nu står det klart att den tidigare SvD-chefen blir Dramatens vice vd. Gunilla Asker tillträder sin tjänst den 14 augusti.

– Jag är oerhört glad och stolt över att få det här förtroendet. Det ska bli så roligt att få börja arbeta på Dramaten. Nu ser jag verkligen fram emot att få börja efter sommaren, då hela teaterns personalstyrka i ett femtiotal yrkesgrupper kraftsamlar inför Bergmanfestivalen, kommenterar Gunilla Asker.

Ulrika Årehed Kågström är styrelseordförande för Dramaten:

– Gunilla Asker är en mycket erfaren, strategisk och tydlig ledare med ett stort intresse för samhällsfrågor och vi i styrelsen ser fram emot att hon tillsammans med VD och teaterchef Eirik Stubø ska fortsätta utveckla Dramaten.

År 2017 hade Dramaten fler uppsättningar och högre biljettintäkter än någonsin tidigare, och gjorde ett resultat på 5,4 miljoner skriver teatern i ett pressmeddelande.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.