Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Sunday Times pudlar efter antisemitisk text

Publicerad: 31 juli 2017, 06:30
Uppdaterad: 31 juli 2017, 06:44

BBC-profilen Venessa Feltz. Foto: Wikimedia

Mediehuset ber om ursäkt efter krönika som hävdar att de bäst betalda kvinnorna på BBC har höga löner för att de är judinnor.


Ämnen i artikeln:

Rupert Murdochrasism

Den Rupert Murdoch-ägda tidningen Sunday Times har hamnat i blåsväder på grund av en söndagskrönika signerad Kevin Myers, rapporterar flera nyhetssajter.

Journalisten Kevin Myers skriver i sin kolumn bland annat att BBC-profilerna Vanessa Feltz och Claudia Winkleman har sitt judiska ursprung att tacka för att de toppar BBC:s  kvinnliga lönelista. "Bra för dem. Judar är inte generellt sett kända för att sälja sin talang till lägsta möjliga pris", skriver han i krönikan. 

Efter högljudd kritik från läsare och andra medieaktörer plockades krönikan – som även gått till tryck i den irländska upplagan – bort från nyhetssajten. Sunday Times koncernledning bad utan omsvep om ursäkt för publiceringen och meddelade att Kevin Myers inte längre kommer att skriva för den brittiska tidningen, rapporterar DN.

I ett uttalande skrev även Sunday Times redaktör Martin Evens att Kevin Myers kommentarer är oacceptabla, och att de aldrig skulle ha publicerats.

Under söndagen uppmanade också det brittiska TV- och radiobolaget BBC:s tidigare chef Danny Cohen Sunday Times att förhindra att Kevin Myers någonsin igen får skriva för brittiska tidningar, skriver The Guardian.

Organisationen Campaign Against Antisemitism har anmält krönikan till Ipso – som är Storbritanniens motsvarighet till Pressens opinionsnämnd.

Det är inte första gången som Kevin Myers vädrar sina antisemitiska åsikter i spalterna. Han har tidigare i tidningen The Irish Independent förnekat att förintelsen ägt rum.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Rupert Murdochrasism

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.