Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Stefan Sauk i nya vågade sketchfilmer

Publicerad: 14 december 2017, 14:00
Uppdaterad: 14 december 2017, 14:01

Sketcherna kommer bland annat ta upp ämnen som åldersdiskriminering. "Tanken är att både underhålla och att väcka tankar".


Ämnen i artikeln:

News55

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Vimeo är blockerad under “Visa våra partners”.

News55 ingår samarbete med skådespelaren Stefan Sauk och släpper sketchfilmer i sann "Lorry"-anda. "Lorry" var ett humorprogram med inriktining på satir och vass humor och sändes på SVT 1989. Nu gör Stefan Sauk comeback och i en sketch på News55:s hemsida raljerar han över åldersdiskrimineringen i Sverige.

– När jag gjorde “Tillfälligt avbrott” i Lorry var det inte många som vågade säga sådana saker i TV. Det blev en stor succé och sedan dess har jag mött människor som sagt att jag borde göra något liknande igen. Jag har länge velat men inte vågat för det skulle innebära att jag tävlade mot mig själv och dessutom mot något som blivit kultförklarat. Men nu tycker jag att jag har hittat en form, säger Stefan Sauk till News55.

Fredrik Lundberg, grundare för News55, är nöjd med samarbetet.

– Stefan är en person med ett starkt engagemang i samhällsfrågor och en unik förmåga att uttrycka sig. Och själva formen i ”Tillfälligt utbrott” gör att man ler igenkännande. En perfekt blandning av nostalgi och aktualitet, säger han till Dagens Media.

"Tillfälligt utbrott" är samlingsnamnet på sketcherna. En anspelning på Stefan Sauks tidigare sketch "Tillfälligt avbrott" i programmet Lorry.

Vad är syftet med sketcherna?

– Både att underhålla och att väcka tankar.

Hur många avsnitt kommer komma?

– Vi har inte spikat antalet men det kommer definitivt att komma en fortsättning där andra ämnen än åldersdiskriminering berörs

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

News55

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev