måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Stefan Holms krav: 200 000 och annonsplats i DN

Publicerad: 31 januari 2017, 16:12
Uppdaterad: 1 februari 2017, 08:22

Rättegången mellan bensinbolaget St1 och Stefan Holm inleddes på tisdagen.

Ämnen i artikeln:

ST1DN

VE

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se


Det är en radioreklam, dramaturgisk snarlik Tommy Åströms prisbelönta referat från den före detta höjdhopparens guldhopp under OS 2004 i Aten, som väckt Stefan Holms vrede.

"Stefan Wong stryker sig över huvudet, två, tre, fyra, fem gånger över ansiktet."

"Jag tror han vågar tanka obemannat."

"Tror du det?"

"Han vågar."

"13,36, Stefan Wong, det kan vara den billigaste tanken i dag. Här kommer Stefan fram mot bilen, upp där med pumphandtaget och han klaaaaarar. Han klarar, han klarar. Han vågar tanka annorlunda på St1 för 13,36. Han var så illa ute på mätaren och så körde han in på St1 i sista sekund. Nytt prisrekord och han fixar det i första försöket."

– Att ta mitt livs största idrottsögonblick och göra reklam av det utan att tillfråga mig, det kan man ju inte få göra, sade Stefan Holm till Expressen häromdagen.

Bensinbolaget St1 gjorde reklamen 2014 – utan Stefan Holms godkännande. Den tidigare höjdhopparen tog ärendet till tingsrätten där den första dagens förhandlingar nu är avslutade.

Hans krav är tydligt: 200 000 kronor i skadestånd för att St1 använt hans varumärke olovligt. 

– Det bygger på vad jag haft i tidigare sponsoravtal och så vidare. Det är inte jag som tagit fram den här summan, de som kan de här frågorna har ansett det vara en skälig ersättning för sån här reklam, sägen han till DN.

Men Stefan Holm har ytterligare ett krav. Han vill att ST1 köper annonsutrymme i Dagens Nyheter för att publicera hela domen.

– Det handlar om att det är ytterst få människor som läser tingsrättshandligarna från Solna Tingsrätt hemma. Däremot är det många som läser DN. Om människor där hemma tror att jag har ett samarbete med ST1, så är det bra om de får veta att jag inte har det. Det är bra för min egen trovärdighet också, och DN är ju den största rikstäckande tidningen vi har i Sverige, säger han till DN.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev