Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag14.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Stefan Holm får rätt mot bensinbolaget ST1

Publicerad: 8 Mars 2017, 10:22
Uppdaterad: 9 Mars 2017, 08:11

Stefan Holm stämde ST1 för kränkning och varumärkesintrång, när de olovligen använde honom i sin reklam.


Ämnen i artikeln:

ST1

Den föredetta höjdhopparen Stefan Holm får rätt mot bensinbolaget ST1, rapporterar flera nyhetsmedier. År 2014 sändes en reklamjingel i radio som var en kopia av referatet på Stefan Holms guldhopp. I reklamen har Holms efternamn byts ut till "Wong" och han tankar bensin istället för hoppar.

Som Dagens Media tidigare berättat, så stämde Stefan Holm bensinbolaget för kränkning och varumärkesinträng då de använt hans namn utan samtycke. Bensinbolaget har nekat till anklagelsen, men idag fälls alltså ST1. Idrottaren yrkade på 250 000 i skadestånd samt begärde att få sina rättegångskostnader täckta.

Stefan Holm har även tidigare uttryckt ett annat krav: Han vill att ST1 köper annonsutrymme i Dagens Nyheter för att publicera hela domen.

Faisal Ouahid på ST1:s marknadsavdelning har precis läst domen när Dagens Media når honom.

–I nuläget kan jag inte ge någon annan kommentar än att vi så klart respekterar domstolens beslut och att vi inte kommer ta det här vidare, säger han.

Vidhåller ni att ni inte har gjort något fel?

–Vi respekterar domstolens beslut och kommer inte ta det här vidare. Jag måste sätta mig in i domen och har inga mer kommentarer just nu.  

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ST1

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.