Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Staffan Erfors ny chefredaktör för Metro

Publicerad: 28 mars 2017, 12:10
Uppdaterad: 28 mars 2017, 14:07

UPPDATERAD. Tillträder sin nya tjänst som ansvarig utgivare och chefredaktör den 30 mars. "Jag ser att vi kan få in moment med egna avslöjanden och egna nyheter", säger Staffan Erfors till Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

MetroRealtid.se

Som Dagens Media redan berättat, så har Staffan Erfors tidigare pekats ut som kandidat till chefredaktörsposten på Metro.

Nu står det klart att det blir så. Realtids chefredaktör tar över Erik Ljungrens förra roll som chefredaktör och ansvarig utgivare för Metros printupplaga och Metro.se.

– Det är kul att få välkomna Staffan till Metro. Han är en mycket erfaren journalist och har även en stor vana vid att vara arbetsledare och publicist, bland annat efter sina sex år som chefredaktör för Kvällsposten, säger Christen Ager-Hanssen, Metros styrelseordförande, i en kommentar.

Staffan Erfors har under många år arbetat på Expressen, bland annat som London- och New York korrespondent samt som nöjeschef. Åren 2002 till 2006 var han chefredaktör för Kvällsposten. Han har även varit programchef på TV3 och kommer senast från arbetet som chefredaktör och ansvarig utgivare av finanssajten Realtid.se.

– Det känns både hedrande, roligt och inspirerande att bli chefredaktör och ansvarig utgivare för en av Sveriges största dagstidningar. Metro är dessutom ett mediehus med nya ägare som tillför en massa energi och roliga idéer. Metro som organisation är väldigt pigg och inte rädda för förändringar. Jag tror att det är en perfekt matchning mellan ägarbolaget och mediehuset, säger Staffan Erfors till Dagens Media.

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter?

– Jag har ju en lång erfarenhet som journalist. Jag har jobbat med nyheter medan Metro jobbar mycket med feature och livstil. Jag ser att vi kan få in moment med egna avslöjanden och egna nyheter för att gjuta ytterligare liv i organisationen och för att öka trafiken, säger han och fortsätter:

– Det som jag brukar kunna bidra med är att se till att öka tempot och pulsen på redaktionen.

Relationen mellan Staffan Erfors tidigare arbetsplats Realtid och Metro har den senaste tiden varit minst sagt frostig. Tidigare i dag kunde Dagens Media berätta att Metros ägarbolag Custos – som också är delägare i Realtid.se – kräver att vd:n Jonas-Wiven-Nilssons och realtids styrelse avgår.

Bland annat hävdar Custos att styrelsen ska ha brutit mot Aktiebolagslagen, genom att försöka ändra bolagsordningen vid bolagsstämman den 14 februari i år.

Vad är din kommentar på konflikten?

– Det är en ägarfråga, det är jag inte inblandad i, säger Staffan Erfors. 

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MetroRealtid.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News