Sofia Olsson Olsén sjukskriven

Sofia Olsson Olsén. Foto: Janne Næss. Foto: Janne Næss.

UPPDATERAD. Efter turbulensen sjukskriver sig Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén. Lena Mellin går in som ställföreträdande ansvarig utgivare.

Aftonbladet rapporterar om att tidningens publisher Sofia Olsson Olsén är sjukskriven.

– Jag har haft samtal med Sofia Olsson Olsén under helgen och har nu fått besked om att hon behöver vara sjukskriven en tid, säger Raoul Grünthal, chef för Schibsted Media, till Aftonbladet, och fortsätter:

– Jag har fullt förtroende för Sofia Olsson Olsén och hoppas självklart att hennes frånvaro blir så kort som möjlig. Hon är viktig för Aftonbladet och utvecklingen av journalistiken och affären.

Tidningens journalist och inrikespolitiska kommentator Lena Mellin går in som tillförordnad ansvarig utgivare i hennes ställe.

Under den senaste tiden har pressen på Sofia Olsson Olsén och Aftonbladet varit stor. Bland annat har tidningen kritiserats för sitt hanterande av våldtäktsanklagade Fredrik Virtanen. Dessutom har det varit stora meningsskiljaktligheter kring Aftonbladets uppmärksammade Dokumentet 2.0.

"Stödet för henne fortsatt starkt"

Susanna Vidlund, ordförande för Journalistklubben vid Aftonbladet, säger till Journalisten att hon har fortsatt förtroende för Sofia Olsson Olsén.

– Det går inte att svara för alla anställda på en arbetsplats, men jag upplever att stödet för henne är fortsatt starkt. Sofia upplevs av många som en väldigt rak och ärlig och varm och stark person. Hon behöver få tid att vila upp sig nu, vi vill alla att hon ska komma tillbaka.

Susanna Vidlund säger att man nu har påbörjat ett arbete med att ta sig ur krisen, bland annat genom att arbetsgivaren har tagit in externa konsulter som lyssnat på medarbetarnas upplevelse av arbetsmiljön och de problem som eventuellt finns.

– När den rapporten blir klar har vi plattformen för att blicka framåt mot lösningar. Det finns också andra saker, en sak är att vi säkert har behov av bättre kommunikation inne i huset. Jag vill inte rikta någon kritik mot enskilda men vi måste alla bli bättre på att prata med varandra, säger hon till Journalisten.

Amanda Törner

Simon Nilsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt