Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Schibsted skrotar Mobilio – sparkar alla

Publicerad: 2 juni 2016, 11:23
Uppdaterad: 3 juni 2016, 06:51

UPPDATERAD. I december köpte Schibsted upp Mobilio av Alexander Pärleros. Nu lägger man ner mobiljämförelsesajten eftersom affären inte lyft. I och med detta förlorar mellan 10-20 anställda sina jobb.


Ämnen i artikeln:

Schibsted

I december kunde Dagens Media berätta om att Schibsted köper upp mobiljämförelsesajten Mobilio av Alexander Pärleros.

Till Dagens Media sade Pärleros då "att få in Schibsted i detta, fullfölja och göra en exit har varit ett stort mål för mig, en milstolpe". Innan affären ägde Schibsted 50 procent av aktierna men nu köpte man upp resterande innehav.

Nu avslöjar Breakit att Schibsted lägger ner Mobilio efter bara ett halvår. Skälet till nedläggningen är enligt uppgifter till Breakit att verskamheten inte har lyft.

– Vi ska förhandla med facket nästa vecka. Det är såklart ingen som är nöjd över den här situationen som har uppstått, men vi har stor respekt för facket och alla anställda och vi ska hjälpa dem på alla sätt vi kan. Det har inte gått som vi har önskat utan verksamheten idag är mycket inriktad på telemarketing och det allmänna är att vi vill satsa mer på en digital inriktning, säger Mobilios styrelseordförande Dan Ouchterlony till Dagens Media.

Nedläggningen innebär att samtliga anställda varslas om uppsägning. Totalt rör det sig om 10-20 personer.

– Det besked jag har fått är att affärsidén inte är hållbar, man ser inga möjligheter att det ska kunna lyfta. Mobilio varslar alla anställda och som jag förstår det kommer bolaget att avvecklas så snart som möjligt", säger Christer B Sandberg, fackrepresentant för Unionen på Schibsted, till Breakit.

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Schibsted

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev