Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag13.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Schibsted-chef stängs av

Publicerad: 1 November 2017, 08:03
Uppdaterad: 13 Februari 2018, 14:55

Ytterligare en Schibsted-medarbetare stängs av efter anklagelser om trakasserier.


Ämnen i artikeln:

Schibsted Sverige

Nu avslöjar Dagens Nyheter att en högt uppsatt Schibsted-medarbetare anklagas för trakasserier. Anklagelserna mot Schibsted-chefen kommer från en kvinna som mannen både varit kollega och haft ett förhållande med.

– Jag är rädd att han inte kommer sluta, att han alltid kommer ha makt över mig. Han sitter fortfarande i bolagsstyrelsen och arbetar för våra ägare. Det är väldigt jobbigt för mig när folk inte vet om hur han varit, varför det är obehagligt för mig, säger kvinnan till DN.

Kvinnan berättar även att mannen ska ha förgripit sig på henne fysiskt under deras förhållande. Hon säger att han vid några tillfällen ska ha haft sex med henne, mot hennes vilja.

En Schibsted-chef svarar i ett mejl till Dagens Nyheter:

"Det är uppgifter som kommit till vår kännedom i dag. Vi ser allvarligt på det som framförts, har upprättat ett personalärende och undersöker uppgifterna närmare. Under den tiden är medarbetaren arbetsbefriad".

Journalisten Fredrik Virtanen stängdes i förra veckan av från Aftonbladet efter anklagelser riktade mot honom. Dessutom har tidningens politiska chefredaktör Karin Pettersson valt att sparka Fredrik Virtanen från ledarsidan.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Schibsted Sverige

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.