Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Så luras medierna i dag

Publicerad: 1 april 2016, 09:13
Uppdaterad: 1 april 2016, 09:16

Paret Adelsohn ger Mats Edman 70 miljoner kronor och prins Oscar döps om till Kent. Här är mediernas aprilskämt.


Av tradition publicerar svenska medier mer eller mindre roliga aprilskämt den 1 april varje år. Så även i år.

Dagens Arena skriver att den förre kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth och hennes man Ulf Adelsohn, som kritiserats för sitt uttalande om att medierna skulle mörka sanningen om invandringen, ska hjälpa Dagens Samhälles före detta chefredaktör Mats Edman med finansiering. Edman gick nyligen ut och efterlyste sponsorer till sitt nya projekt – en sajt som ska täcka ”sanningen mellan DN och Avpixlat”.

Enligt Dagens Arenas källor ska Rebecca Weidmo Uvell bli chef för grävredaktionen. En länk till projektet avslöjar dock att det hela var ett aprilskämt från redaktionens sida.

Att artisten Lena Philipsson blir ny landshövding var en annan ”nyhet” som nådde P4 Jönköpings lyssnare idag. Ingen vill bekräfta uppgifterna, men Lena Philipsson själv säger till radiokanalen att ”Det kanske blir lite mer showigt när man klipper band och så vidare”.

Svensk Damtidning skriver på Instagram att prins Daniel har valt ett nytt namn till sin son, prins Oscar, som en hyllning till sitt favoritband. ”Han kommer att heta Oscar Carl Olof Kent”.

I Skellefteå drar kommunen ölledningar in i kommunhuset, direkt från Skelleftå Bryggeri, skriver Norran.

– Vi kände att det skulle kunna bli bättre stämning i kundtjänst. Många kommer dit med klagomål och då kan det vara trevligt att sätta sig ned över en öl och diskutera fram lösningar, säger kommunalrådet Lorents Burman till tidningen.

Också i Örebro är det kommunen som är föremål för årets aprilskämt. Enligt Nerikes Allehanda vill Örebro kommun spara pengar och miljö genom att byta ut kött mot skalbaggar, gräshoppor och larver i skolor och på äldreboenden.

– Kor är dyrare än gräshoppor, säger kommunens kostchef Max Vermis, till tidningen.

Kommunpolitik står i centrum även i Göteborg när Göteborgs-Posten skriver att politikerna i största hemlighet planerar att lösa bostadsbristen i staden genom att bygga skyskrapor i Slottsskogen.

Mitti Solna publicerar nyheten att Solna stad har hittat ett kryphål i lagen som ska göra det möjligt att bygga bostäder vid Råstasjön – nämligen genom att tömma hela sjön på vatten.

– Det är en vattentät idé, säger Petronella Pöhl, på vatten- och avloppsförvaltningen, till tidningen.

Ystads Allehanda skriver att Ystads kommun nu ska kompensera alla som känner sig kränkta av konstnären Carolina Falkholts feministiska gatukonst. En ”ståndaktig fallossymbol” ska byggas upp på ett torg i centrum, skriver tidningen.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.