Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Så gick Schibsted 2017

Publicerad: 8 Februari 2018, 06:40
Uppdaterad: 16 Maj 2018, 14:14

Bild 1/2  Schibsteds koncernchef Raoul Grünthal. Foto: Janne Næss

Redovisar återigen ett resultat på över 1 miljard för koncernens verksamheter i Sverige.


Ämnen i artikeln:

SchibstedAftonbladet

När Schibsted i Sverige i dag redovisar sin fjärde kvartalsrapport landar resultatet före avskrivningar på 296 miljoner svenska kronor. Omsättningen för koncernens verksamheter i Sverige uppgår till 1,3 miljarder svenska kronor under det fjärde kvartalet. 

Sett över helåret 2017 redovisar mediekoncernens verksamheter i Sverige ett resultat före avskrivningar på 1,1 miljarder svenska kronor. Det att jämföra med resultatet för 2016, som också det landade på lite över 1 miljard.

– Återigen kan vi redovisa ett rekordresultat där vi noterar en vinst på över en miljard kronor. Det är glädjande och en stor prestation mot bakgrund av den snabba strukturomvandlingen mediebranschen genomgår. Alla affärsområden utvecklas väl, inte minst Growth där vår största tillväxt sker just nu, säger säger Raoul Grünthal, vd Schibsted Media, i ett pressmeddelande.

Omsättningen uppgår till 5,1 miljarder kronor.

Samtidigt presenteras helårsresultatet för SvD. Tidningens resultat uppgår till 78 miljoner kronor, jämfört med 2016 års 74 miljoner.

Enligt pressmeddelandet är det resultatet SvD:s starkaste sedan 2011.

Fredric Karén, SvD:s tillträdande publisher:

– Det är fantastiskt roligt att vi fortsätter att leverera goda resultat. En bra ekonomi är grunden till god journalistik. Det ger oss förutsättningar att fokusera och satsa inom områden som är viktiga för oss: produktutveckling, undersökande journalistik och mer datadrivna arbetssätt, säger han i ett pressmeddelande.

Dock sjönk tidningens omsättning till 915 miljoner svenska kronor, att jämföra med 2016 när SvD omsatte 951 miljoner svenska kronor.

Aftonbladet ökar resultatet – men tappar i omsättning

För Aftonbladets del ökar resultatet med 19 miljoner kronor. Tidningen uppvisar ett helårsresultat på 255 miljoner kronor.

Även i det fjärde kvartalet 2017 gör Aftonbladet en vinst på 91 miljoner kronor, jämfört med 66 miljoner kronor för samma period året innan.

– Det är en stor prestation av publisher Sofia Olsson Olsén och hennes medarbetare att leverera det här starka resultatet för både kvartalet och helåret. Det är glädjande och föredömligt, inte minst mot bakgrund av att det strukturella tappet i print fortsätter, säger Raoul Grünthal till Aftonbladet.

Däremot sjunker tidningens omsättning sett till helåret 2017. 2016 omsatte Aftonbladet 1,9 miljarder svenska kronor – motsvarande siffra för 2017 landade på 1,8 miljarder svenska kronor.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SchibstedAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.