Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag25.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Zodiak Dreams expanderar till USA – Mastiff får ny vd

Publicerad: 13 Maj 2014, 10:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:38

Zodiak tar sitt utvecklingsbolag Zodiak Dreams till USA, kan Dagens Media berätta. LA-avdelningen ska ledas av Mastiffs vd Cem Yeter och Joel Karsberg, kreativ chef på Zodiak.


Ämnen i artikeln:

Zodiak

I Los Angeles kommer Cem Yeter och Joel Karsberg båda att arbeta som kreativa chefer på Zodiak Americas samt vara Zodiak Dreams "förlängda arm i USA".

Syftet är att utveckla och producera nya format för den amerikanska och internationella marknaden, men också att skapa möjligheter att sälja nordiska idéer i USA.

– Anledningen till att vi vill stärka upp i USA är att vi vill bli större, bättre och starkare. Vår koncernchef har noterat att vi har varit väldigt framgångsrika i Norden. Vi har varit duktiga både på egna idéer och på att ta hand om internationella format och göra dem till succéer här, säger Zodiaks Norden-chef Johannes Jensen till Dagens Media, och fortsätter:

– Joel Karlsberg och Cem Yeter är en jättebra kombo att skicka till USA som nya kreativa chefer.

Bland annat hoppas Zodiak på att format som "Så mycket bättre" och "Det största äventyret" ska kunna säljas i USA.

– Med två svenskar på plats kan vi generera fler svenska idéer. De kommer att åka hem flera gånger per år med idéer också, så vi kommer att ha ett väldigt nära och starkt samarbete. Jag hoppas för min del att vi kommer att få credit för vårt jobb där borta.

I samband med att Cem Yeter flyttar till USA blir Matilda Snöwall ny vd på Mastiff. Hon rekryterats från TV4 där hon haft titeln "head of factual entertainment and reality".

– Vi är superglada att Matilda blir ny vd, jag kan inte tänka mig någon bättre. Hon har jobbat här förut och har också varit ansvarig för många av våra produktioner på TV4, som är vår största kund. Det känns jättebra att ha hittat någon som känner kanalen väl och någon som vet hur man på kanalsidan resonerar när man letar efter idéer. 

Ny utvecklingschef på Zodiak Dreams blir i sin tur Mattias Ljungkvist, som arbetat på bolaget i ett och ett halvt år.

Under det senaste året har Zodiak Dreams sålt flera format så som "Det största äventyret", som sändes i TV4.

Mastiff producerar bland annat "Så mycket bättre", "Let's dance" och "Paradise Hotel" medan Jarowskij producerar format som "Solsidan", "Mia på Grötö" och "Parlamentet".

Dante Thomsen

Andrea Svanberg

Ämnen i artikeln:

Zodiak

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.