torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Youtubes tv-tjänst går live

Publicerad: 6 april 2017, 06:47
Uppdaterad: 6 april 2017, 06:47

Bild: Youtube

Youtubes nya tjänst för streamad tv rullas med start idag ut i fem av USA:s största städer.

Ämnen i artikeln:

Youtube

AT


I februari gick Youtube ut med att man ska lansera en ny tjänst för att streama tv från över 40 olika kanalhus, bland annat ABC, CBS, FOX och NBC, för 35 dollar i månaden. Youtube berättade dock inte när man ämnade att tjänsten skulle gå live.

– Vi känner att vi är i en bra position för att återuppfinna hur tv fungerar. Det finns inget annat företag i världen som har mer erfarenhet av att erbjuda högkvalitativ video på internet, appar som inte kraschar och sömlös integration med mobil och webb, sade Youtubes produktchef Neal Mohan till Techcrunch vid tillfället.

Men nu är det alltså dags – Youtube rullar ut tjänsten i New York, Los Angeles, San Fransisco, Chicago och Philadelphia med start idag.

Enligt Techcrunchs kritiker som provat på nya Youtube TV, består tjänsten av en enkelt designad app, som är uppbyggd kring endast tre sektioner kallade Home, Library och Live.

Home-sektionen är den där Youtube samlar sådant innehåll som är anpassat efter dina egna preferenser, Library är sektionen där det går att hitta filmer och tv-program som du själv har sparat, medan Live-sektionen består av allt det innehåll som just nu sänds på alla de kanaler som Youtube TV erbjuder.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev