Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Youtube-stjärnor får egen tv-show i Nickelodeon

Publicerad: 4 mars 2016, 07:36
Uppdaterad: 8 mars 2016, 07:20

Bea Reiman och Hampus Hedström.

Bea Reiman och Hampus Hedström ska hitta Sveriges bästa Youtube-klipp.


Ämnen i artikeln:

NickelodeonSplayYoutube

I "Hey Nickelodeon" ska två svenska Youtube-stjärnor, Bea Reiman och Hampus Hedström, dammsuga nätet för att hitta Sveriges bästa Youtube-klipp.

I programmet, som är ett samarbete med Youtube-nätverket Splay, kommer tittarna engageras med topplistor över de bästa svenska Youtube-klippen, tips och tricks för att bli en Youtube-succé och hur det går till under en inspelning.  

– De senaste åren har vi spetsat vårt erbjudande ytterligare. Vi har etablerat nya plattformar och infört nya genres och format, som miniserier och musikshower.”Hey Nickelodeon” är en spännande lokal satsning och vi är väldigt glada och stolta över att kunna erbjuda de här unga stjärnorna ytterligare en plattform, säger Daniel Andersson, Vice President Product & Marketing, på Viacom i Norden, i ett pressmeddelande.

Videorna visas i topplistor varje vecka och i en veckofinal kröns det bästa klippet. Innehållet sorteras i fyra genres; sketcher, musikvideos, utmaningar och pranks.

Bea Reiman har nominerats till Guldtuben för sin kanal "Beas liv" med över 125 000 följare, medan Hampus Hedström på knappt ett år blivit en av Sveriges mest uppskattade Youtubers. Hampus är även lokal programledare vid Nickelodeons gala Kids’ Choice Awards i Los Angeles.

De populära Youtube-profilerna och bröderna Daniel och Emil Norberg kommer att vara ett stående inslag i "Hey Nickelodeon" och medverkar varje vecka med olika typer av utmaningar.

"Hey Nickelodeon" kommer att integreras med Nickelodeons övriga plattformar såsom sociala medier, online samt appen Nickelodeon Play och även via Splays nätverk. Programmet kommer att sändas varje måndag-torsdag kl. 17.00.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NickelodeonSplayYoutube

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.