Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag07.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Youtube avbryter samarbete med Pewdiepie efter antisemitiska skämtet

Publicerad: 14 Februari 2017, 14:23
Uppdaterad: 14 Februari 2017, 15:23

Bara timmar efter att Disney väljer att avsluta sitt samarbete med svenske Youtubestjärnan Pewdiepie, meddelar Youtube att man ställer in andra säsongen av serien "Scare Pewdiepie".


Ämnen i artikeln:

YoutubePewDiePieDisney

Nu väljer Youtube att ställa in den andra säsongen svenske Youtubestjärnan Pewdiepies realityserie "Scare Pewdiepie" och tar även bort honom från sitt sponsrade premiummaterial. Det rapporterar Variety.

Anledningen är den Youtubefilm där Pewdiepie på ett grovt vis skämtar om judar, som under det senaste dygnet fått stor spridning. 

Nyheten kommer bara timmar efter att Disneys Maker Studios meddelat att de avslutar sitt samarbete med Pewdiepie, pågrund av samma video.

I filmen visar Pewdiepie upp hur han provar på tjänsten Fiverr, där man kan sälja och köpa i princip vad som helst. Genom tjänsten anlitade Pewdiepie två personer att för en kostnad av fem dollar, hålla upp en skylt där det stod "Död åt alla judar".

Pewdiepie själv menar att hans poäng med videon var att uttrycka kritik mot det absurda i en onlinetjänst där det går att köpa och sälja nästan vad som helst för en väldigt låg summa pengar.

Videon har dock tagits bort från Pewdiepies Youtube-kanal. Det är däremot oklart om det är han själv eller Youtube som har plockat ned videon, på grund av att den bröt mot plattformens policy.

Enligt Youtubes riktlinjer kan innehåll få ligga kvar som är kränkande eller av låg kvalitet, om det har för avsikt att vara humor eller satir. Däremot tas innehåll bort om avsikten är att uppmana till våld eller hat, skriver Variety.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

YoutubePewDiePieDisney

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.