Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Ygeman uppmanar Com Hem att pausa nedsläckningen

Publicerad: 8 september 2020, 06:00

Digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) anser att det enda rimliga så här under coronapandemin är att Com hem avvaktar med att släcka sitt analoga grundutbud.

Foto: Wallpaperflare + Kristian Pohl/Regeringskansliet

I dag påbörjar Com Hem nedsläckningen av sitt analoga grundutbud. Men nu vill digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) att Com Hem pausar planerna: ”Det rimliga nu är att företaget skjuter på övergången”.


Ämnen i artikeln:

Com hem

I dag, tisdag, planerar Com Hem att släcka sitt analoga tv-utbud för att gå över till att uteslutande leverera sina kanaler digitalt. Bytet från analogt till digitalt påverkar uppemot 500 000 hushåll.

LÄS OCKSÅ: Så påverkas tittarna när Com Hem släcker sitt analoga grundutbud

Men nu uppmanar digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) Com Hem att avvakta med nedsläckningen. Det eftersom de som har ett Com Hem-utbud som distribueras genom fastighetsägaren direkt i väggen behöver ställa om till digital-tv för att kunna fortsätta se på kanalerna. Det här menar digitaliseringsministern kan bli svårt för äldre som just nu – på grund av coronaviruset – inte kan eller vill ta emot hjälp i hemmet.

– Det är klart att Com Hem inte kunde veta att coronapandemin skulle sammanfalla med övergången. Men det rimliga nu är att företaget skjuter på övergången tills äldre verkligen kan få och ta emot hjälp i hemmet, säger Anders Ygeman till TV4 Nyheterna.

Men enligt Com Hem har man rutiner för hur hushållen kan få hjälp med att göra övergången på ett säkert sätt.

LÄS OCKSÅ: Experterna om TV4:s distributionstapp: ”Den totala kraften och konkurrensen minskar”

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Com hem

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev