Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag06.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

"X Factor" backar

Publicerad: 11 September 2012, 06:13
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:12

"X Factor" ser ut att inte bli samma succé på TV4 som föregångaren Idol.


Ämnen i artikeln:

IdolX FactorTV4

Igår tittade 700 000 tittare på programmet, vilket är en minskning med 140 000 från söndagens premiärsiffra, 840 000 tittare.

Detta enligt preliminära MMS-siffror.

– Det här egentligen en standardminskning från episod ett till två. Det ligger alltid där omkring och är ett normalt tapp. Ytterst få program ökar från premiären, säger Pelle Porseryd, exektutiv producent på TV4, till dagensmedia.se.

Ratingen i TV4:s huvudmålgrupp 12-59 uppgick till 8,5 procent. Andelen i målgruppen blev 25,5. Under söndagen var motsvarande siffror 10,2 och 28,9 procent.

– Vi glädjs åt att vi vinner vår huvudmålgrupp, men sedan kan vi inte sticka under stol med att vi gärna hade sett fler äldre tittare. Men vi är nöjda med programmet i sig, och hoppas att det kan locka dem till sig, säger Pelle Porseryd.

Carl Hemmingsson, biträdande försäljningsdirektör på TV4, är en av dem som hade hoppats på högre siffror för avsnitt två av "X Factor".

"Vågar nog lova att X Factor har fler tittare idag än vad gårdagens premiär hade. Dock tror jag att profilen var yngre igår pga Moraeus", skrev han på Twitter igår.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

IdolX FactorTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.