Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Wikingsson: "Får hålla i hatten"

Publicerad: 19 Oktober 2012, 14:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:07

Fredrik Wikingsson berättar om det nya produktionsbolaget Mexiko.


Ämnen i artikeln:

Lars BeckungFredrik WikingssonFilip Hammar

Lars Beckung, Filip Hammar och Fredrik Wikingsson bekräftade i dag att de startar ett produktionsbolag ihop, något som dagensmedia.se skrev om redan i augusti.

Nu berättar Fredrik Wikingsson om det nya samarbetet.

– Jag och Filip får ju inte vara operativ igång än, så vi måste hålla i hatten där, men vår tanke är att skapa ett kreativt fantastiskt produktionsbolag och vi ska jobba med rörlig bild i alla former och kanaler, säger han till dagensmedia.se.

Lars Beckung lämnade sin tjänst som programdirektör på Kanal 5 i våras, och enligt Fredrik Wikingsson var detta ett perfekt tillfälle för teamet att påbörja sitt samarbete.

– Vi har lekt med tanken ett tag. Sedan låg stjärnorna i linje när Lars lämnade Kanal 5. Det har varit ett slags dröm, säger han.

Varför valde ni att just jobba med Lars Beckung?

– Lars Beckung är en smart och fin människa och vi har haft kul med honom. Vi har jobbat med honom i egenskap av programchef i Kanal 5 och han har tagit chanser på oss. Han är en visionär och en drömpartner för oss. Vi har varit på produktionsbolag i 10 år och kan det bra. Lars kan branschen ur ett kanalperspektiv.

Varför har ni döpt bolaget till Mexiko?

– Vi har alltid gillat Mexiko mycket. Man vet inte vad man får där, så det känns lite spänannde med Mexiko. Jag får högre puls när jag tänker Mexiko.

Vad är planerna för bolaget?

– Jag och Filip går in första januari, men Lars är up and running så nu är bolaget fullt fungerande. Men jag kan inte säga mer eftersom vi inte kan arbeta operativt än.

Dagensmedia.se har sökt Lars Beckung.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.