Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Wetterstrands ex ledde partiledardebatt

Publicerad: 7 september 2010, 05:56
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:40

Igår drabbade partiledarna samman i en debatt om skolpolitiken. Programledare var Natanael Derwinger, tidigare Maria Wetterstrands pojkvän och med ett förflutet i Ung Vänster.


Ämnen i artikeln:

MiljöpartietValet 2010SVTSocialdemokraterna

Programmet producerades av UR och sändes i SVT1. Debatten leddes av Natanael Derwinger, kanske mest känd för att en gång ha varit programledare för samhällsprogrammet ”Faktum”. Men han har också varit miljöpartiets partiledare Maria Wetterstrands pojkvän, något som UR inte berättade för tittarna.

–  Vi har pratat om det. Redaktionen informerade mig om det i förväg, inte för att de var oroliga att han skulle vara partisk utan mer för att de insåg att det kunde bli frågor om det, säger Cecilia Bäcklander, ansvarig utgivare för "Skolfront”, till Expressen.

Natanael Derwinger har dessutom ett förflutet i Ung Vänster. Det visste däremot inte UR om.

– Det har vi inte pratat om. Det är många på min arbetsplats som har olika bakgrund inom olika saker. Vi rotar inte i vad folk har gjort i sin ungdom, det handlar om hur de sköter sitt jobb, säger Cecilia Bäcklander.

Enligt Natanael Derwinger själv var han och Maria Wetterstrand ett par i gymnasiet. Hans engagemang i Ung Vänster avslutade han för 20 år sedan.

Förra veckan använde SVT en överläkare som ifrågasatte Alliansens sjukförsäkringsregler i debattprogram, trots att läkaren skulle figurera i Socialdemokraternas valkampanj.

Dessutom använde SVT en person från lobbyorganet Villaägarna när de frågade ut Mona Sahlin om fastighetsskatten. Mannen beskrevs då endast som ”pensionär”.

Statsminister Fredrik Reinfeldt ville igår inte kommentera Expressen uppgifter. Däremot säger en person som beskrivs som en av hans ”medarbetare” att ”det blir alltmer uppenbart att de inte är opartiska på Sveriges Television”.

Martin Schori

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev