torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Warner Bros Discovery skrotar CNN Plus

Publicerad: 22 april 2022, 06:34

”Det här beslutet är i linje med WBD:s bredare direkt-till-konsumentstrategi”, säger Chris Licht, tillträdande vd för CNN, i ett uttalande.

Foto: Wikimedia Commons

Bara en månad efter lansering ska den sprillans nya streamingtjänsten CNN Plus läggas ned.

Ämnen i artikeln:

Warner BrosDiscoveryStreaming

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Det nybildade jättebolaget Warner Bros Discovery har beslutat att stänga ned den nyhetsinriktade streamingtjänsten CNN Plus. Det rapporterar Variety.

Nedstängningen är det första stora beslutet sedan Warner Media och Discovery gick samman för mindre än två veckor sedan. Tjänsten läggs ned den 30 april, vilket innebär att den går i graven bara en månad efter lansering. 

LÄS ÄVEN: Marie Nilsson: ”Det mesta pekar på att underhållning är det nya svarta i SVOD, AVOD och FAST”

Enligt källor till Variety var den nuvarande vd:n för Warner Bros Discovery, David Zaslav, irriterad över Jason Kilars, tidigare vd för Warner Media, beslut att lansera tjänsten så nära inpå sammanslagningen. David Zaslav fick dock inte lov att kommunicera sina åsikter på grund av rättsliga hinder i samband med fusionen. 

– Det här beslutet är i linje med WBD:s bredare direkt-till-konsumentstrategi. På en komplex streamingmarknad vill konsumenterna ha enkelhet och en allt-i-tjänst, som ger en bättre upplevelse och mer värde än fristående erbjudanden, säger Chris Licht, tillträdande vd för CNN, i ett uttalande om beslutet. 

LÄS MER: Här är namnen på de som ska leda nya jättebolaget Warner Bros Discovery

Warner Bros Discovery har tidigare sagt att de planerar att slå ihop streamingtjänsterna HBO Max och Discovery Plus.

 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev