tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Warner Bros Discovery bekräftar ny Harry Potter-serie

Publicerad: 13 april 2023, 08:34

Alla seriens säsonger ska baseras på en utav böckerna. Foto: Warner Bros Discovery

JK Rowlings böcker om trollkarlen Harry Potter blir tv-serie. Nyheten bekräftades av Warner Bros Discovery under gårdagens pressevent.

Ämnen i artikeln:

HBO MaxWarner Bros DiscoveryGame of Thrones

SE


De populära Harry Potter-böckerna blir tv-serie när strömningstjänsten HBO Max blir Max. Författaren JK Rowling ska själv vara med och producera serien där varje säsong baseras på en av de sju böckerna.

Satsningen beskrivs som en decennielång serie och ska ge publiken möjlighet att upptäcka Hogwarts på ett helt nytt sätt.

– Harry Potter är ett kulturellt fenomen och det är tydligt att det finns en sådan bestående kärlek och törst efter trollkarlsvärlden, säger Casey Bloys, vd för HBO och Max-innehåll, i ett pressmeddelande.  

Fler serier med premiär på den nya tjänsten Max är bland andra en spinoff på komediserien ”The big bang theory” och en föregångare till ”Game of thrones”: ”A knight of the seven kingdoms: The hedge knight”. Även en ny serie med Colin Farrell i huvudrollen, ”The penguin”, och en dramatisering av Pulitzerpris-vinnaren ”Sympatisören” kan förväntas. 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev