Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Vrede mot SVT – namninsamling för programledarens avgång

Publicerad: 19 September 2016, 06:52
Uppdaterad: 19 September 2016, 08:45

SVT:s programledare Olle Palmlöfs fråga under "Opinion live" har väckt stark kritik då han liknade en fikagrupp för afrosvenskar med högerextrema Ku Klux Klan.


Ämnen i artikeln:

SVT

Under torsdagen debatterades frågan om "separistiska rum" i SVTs "Opinion live" med Olle Palmlöf som programledare.

Den specifika frågan som togs upp var huruvida det är rasistiskt att ha möten eller organisationer där "vita" inte får vara med eller om det är ett sätt att skapa en fristad för "rasifierade", skriver Expressen.

Under de sista minuterna blev debatten intensiv och programledaren Olle Palmlöf ställde en fråga som väckte starka reaktioner.

– Menar du att det är underläget som gör att det är okej, så om Ann skulle skapa en separatistisk organisation som heter Ku Klux Klan bara för vita. Är det då fel för att det är någon form av överläge?, frågar Olle Palmlöf i programmet

– Jo men också för att de vill lyncha svarta människor, svarar Araia Ghirmai Sebhatu, grundare av organisationen Black Coffee som själva beskriver sig som en antirasistisk organisation för afrosvenskar som bland annat fikar tillsammans.

– Och ni vill inte lyncha vita människor?, frågar Olle Palmlöf.

Olle Palmlöf fråga har kritiserats i sociala medier och en namninsamling för Olle Palmlöfs avgång har startats. I skrivande stund har namninsamlingen 1091 underskrifter.

Robert Olsson, ansvarig utgivare för "Opinion live" säger till Expressen att ärendet diskuterats internt på redaktionen.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.