Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Volvo om bilfadäsen: "Det var inte vi"

Publicerad: 12 November 2013, 09:13
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:57

Fotbollssverige sparkar bakut efter att Anders Svensson belönades med en Volvo på gårdagens Fotbollsgala. Men sponsorn vill inte ta på sig ansvaret.


Ämnen i artikeln:

Svenska FotbollförbundetVolvo

I går kväll sändes den årliga Fotbollsgalan i TV4. Galan som anordnas av Svenska Fotbollförbundet premierar svenska fotbollstalanger med priser som Guldbollen och Diamantbollen.

Men det som har gjort många – däribland Aftonbladets Marcus Leifby – upprörda är Svenska Fotbollförbundets beslut att belöna spelaren Anders Svensson med en sprillans ny Volvo.

Motiveringen till belöningen var att Anders Svensson spelat 146 landskamper, vilket är flest bland Sveriges manliga spelare. Flest landskamper har däremot damlandslagets Therese Sjögran spelat med 182 sådana i bagaget.

Men det räckte uppenbarligen inte till en bil, vilket är anledningen till den massiva kritiken.

Tilltaget har kallats både för osmakligt och för ett skämt.

Per Carleö, marknadschef på Volvo som sponsrar Svenska Fotbollförbundet, berättar att biltillverkaren inte hade något med bilfadäsen att göra.

– Fotbollförbundet kontaktade oss som partner och ville köpa en bil för att uppmärksamma Anders Svensson. Vi sålde bilen, där slutar vårt engagemang, säger han till Dagens Media.

Om kritiken mot beslutet att ge bort bilen säger han:

– Jag förstår fullständigt var kritiken kommer ifrån. Svenska Fotbollförbundet har en tanke bakom varför de valde att uppmärksamma honom. Om de vill uppmärksamma fler spelare ställer vi självklart upp på det.

Dagens Media har sökt Karl-Erik Nilsson, ordförande för Svenska Fotbollförbundet och Mikael Santoft, generalsekreterare i Svenska Fotbollförbundet.

Helen Preutz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.