Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Viveka Hansson tar klivet upp på TV4

Publicerad: 23 april 2020, 09:35

”Jag ser oerhört mycket fram emot det här nya och spännande uppdraget”, säger Viveka Hansson.

Foto: TV4

TV4 Media samlar ansvaret för program samt nyheter och aktualitet under en programdirektör. Viveka Hansson blir chef för de två avdelningarna och får därmed övergripande ansvar för allmän-tv och nyhetsproduktion.


Ämnen i artikeln:

TV4Viveka Hansson

Som Dagens Media tidigare rapporterat, byggs en ny organisation på TV4 för att blir ett nordiskt mediebolag. En förändring som bolaget beskriver som en kraftsamling internationellt och lokalt. Många chefer har i och med förändringen fått nya roller och utökat ansvar, bland andra programdirektören Viveka Hansson, som ska leda avdelningarna program samt nyheter och aktualiteter.

LÄS MER: Ny vice vd och organisation på TV4 

– Genom att samla den lokala produktionen under Viveka, får vi ett koncentrerat fokus på den digitala förflyttningen för samtliga program och en samlad publicistisk linje, kommenterar Åsa Sjöberg, innehållsdirektör TV4 Media, i ett pressmeddelande.

 Förändringen innebär också att de chefer som rapporterar till ”Programdirektör nyheter, samhälle och allmän-tv” får utökat ansvar. Fredrick Malmberg blir programchef Nyheter med utgivaransvar för nyheter och Kalla fakta. Johanna Thulin Bratten blir programchef Samhälle med utgivaransvar för ”Nyhetsmorgon”, ”Malou efter tio” och ”Efter fem”. Nuvarande programcheferna Susanna Badilla och Mia Lindqvist får ett ökat ansvar för samtliga program inom allmän-tv.

I Viveka Hanssons närmaste ledningsgrupp ingår också onlinechefen, Alexandra Forslund och creative director Sven Stojanovic, som nu kommer att jobba med ett mer övergripande strategiskt fokus mot samtliga innehållsproduktioner.

– Jag ser oerhört mycket fram emot det här nya och spännande uppdraget. Jag har ett superteam med mig, med en samlad erfarenhet i världsklass, så det känns tryggt, säger Viveka Hansson.

LÄS ÄVEN: Minus för TV4 i Q1 – skriver ner sporträttigheter 

LÄS ÄVEN: Jan Scherman om TV4:s resultat: ”En oväntat stark negativ signal” 

 

 

Janne Naess

Reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4Viveka Hansson

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev