onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Virtanen kräver TV4 på pengar

Publicerad: 21 maj 2019, 08:18

Foto: Press/Micke Grönberg/SR

Fredrik Virtanen kräver TV4 på 225 000 kronor efter publiceringar under metoo-hösten, skriver Medievärlden.

Ämnen i artikeln:

TV4Fredrik Virtanen

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Fredrik Virtanen har tidigare krävt TV4 på 225 000 kronor efter mediehusets publiceringar om honom i samband med metoo, ett krav som TV4 inte gått med på. Nu förnyar Fredrik Virtanen sitt krav, rapporterar Medievärlden, samtidigt som han hotar med att anmäla TV4 till Justitiekanslern. 

”Anklagelserna som TV4 publicerat har tagit heder och ära av mig; hela mitt liv har slagits sönder, både professionellt och privat. Dessutom har de publicerade uppgifterna fått särskilt stor spridning eftersom de publicerats på tv4.se”, skriver Fredrik Virtanen i ett kravbrev till TV4 som Medievärlden tagit del av. 

Medievärlden har sökt Charlie Forsberg, som är ansvarig för Bonnier Broadcastings externa företagskommunikation, utan resultat. 

Förra sommaren fällde Pressens opinionsnämnd Expressen, Svenska Dagbladet och Arbetaren för att ha åsamkat Fredrik Virtanen ”oförsvarlig publicitetsskada” då tidningarna publicerat artiklar som beskyller honom för att ha sextrakasserat flera anonyma kvinnor. 

I augusti begärde Fredrik Virtanen krav på ersättning från flera mediehus och enligt uppgifter till Medievärlden har flera av dem förlikats kring ersättningsnivå. Fredrik Virtanen har dock valt att avböja en kommentar angående detta. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev