söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Vice vd:n lämnar TV4

Publicerad: 10 september 2012, 11:37
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:12

UPPDATERAD. Lasse Johansson, vice vd och ekonomidirektör på TV4, slutar. Han ersätts av Eva-Lotta Malmfält.

Ämnen i artikeln:

BonnierTV4

DT

Dante Thomsen


I september genomförs flera förändringar i stabsfunktionerna på TV4:s ekonomiavdelning. Målet är att "renodla" ansvarsområdet och i samband med det försvinner rollen som vice vd.

Det är bakgrunden till att Lasse Johansson, som arbetat på TV4 i sex år, nu slutar på bolaget.

– Att Lasse slutar är ett gemensamt beslut. Han har haft en kombinerad roll som både vice vd och ekonomidirektör. När vi tittar framåt ser vi att behovet av en vice vd inte riktigt finns. Dessutom vill jag ytterligare renodla ansvaret för ekonomidirektören mot controlling och rapportering. Jag och Lasse är helt överens om att den nya ekonomidirektörsrollen inte matchar hans profil när vice vd-funktionen försvinner, säger TV4:s vd Casten Almqvist till dagensmedia.se.

– Lasse har genomfört ett viktigt förändringsarbete under sina år här på TV4. Med sitt fokus på att bygga en professionell bolagsstruktur har han starkt bidragit till TV4:s tillväxt och utveckling. Men jag och Lasse är helt överens om att den nya ekonomidirektörsrollen inte matchar hans profil när vice vd-funktionen nu försvinner, säger kanalens vd Casten Almqvist i ett internt mejl till medarbetarna.

Rollen som ekonomidirektör tas över av Eva-Lotta Malmfält, som jobbat på TV4 i tolv år.

– Jag är glad över att Eva-Lotta Malmfält valt att tacka ja till erbjudandet om att bli ny ekonomidirektör. Hon är idag controllerchef för TV4-gruppen och känner företaget väl eftersom hon arbetat här i tolv år. Eva-Lotta kommer också att ersätta Lasse i företagsledningen, säger Casten Almqvist.

Magnus Törnblom, ansvarig för företagsinformation på TV4 beskriver det hela som helt odramatiskt.

– Det finns ingen schism.

I fredags kunde dagensmedia.se avslöja att Bonnier planerar ännu ett sparpaket på TV4.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev