Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Viasat snor NHL från Canal Plus

Publicerad: 16 Juli 2009, 05:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:18

Från och med i höst sänds NHL-hockeyn på Viasat Hockey som också tar kommentatorerna från Canal Plus.


ESPN har rättigheterna till NHL-hockyn i Norden och hela Europa. Tidigare säsonger har de licensierat rättigheterna till Canal Plus men i höst är det istället Viasat och den nystartade kanalen Viasat Hockey som kommer att sända den nordamerikanska hockeyn.

Avtalet omfattar fem matcher i veckan under grundsäsongen, nyheter och höjdpunkter från samtliga matcher samt delar av Stanley Cup-slultspelet. Avtalet ger även rätt att sända matcher i andra kanaler än Viasat Hockey.

– Typexemplet är att vi sänder premiären som spelas i Sverige i TV6. Sedan om vi har en Stanley Cup-final med flera svenskar så är det möjligt att vi gör något annat. Det finns en viss flexibilitet i avtalet, säger Bert Willborg, presschef på MTG och Viasat.

Avtalet sträcker sig i två år.

– Sedan finns det möjlighet till en ytterligare förlängning i två år så i praktiken är kontraktet på fyra år.

Per Tellander, sportchef på Viasat, är mycket glad till förvärven.

– Det är fantastiskt roligt, nu har vi fyra av de fem starkaste rättigheterna inom hockeyn ur en svensk synvinkel med NHL, KHL, Hockeyallsvenskan och ishockey-VM, säger Per Tellander.

Elitserien sänds fortfarande av Canal Plus som nu alltså förlorar rättigheterna till NHL. Canal Plus förlorar också sina NHL-kommentarorer Niklas Holmgren och Calle Johansson som följer med till Viasat.

– De har en otorlig NHL-erfarenhet. Vi kommer satsa stort på NHL. Vi kommer välja en dag, lördag eller söndag där vi lägger rejäl kraft på detta, säger Per Tellander.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.