Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag20.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Viasat sänder EM-magasin direkt från Frankrike

Publicerad: 19 Maj 2016, 09:58
Uppdaterad: 19 Maj 2016, 10:05

På torsdagskvällen är det premiär för Viasats nya fotbollsmagasin "EM @wenström". Programledare blir Ola Wenström.


Ämnen i artikeln:

ViasatFotbolls-EM

EM-magasinet "EM @wenström" kommer sändas direkt från Frankrike, närmare bestämt i Nice, där Sverige kommer spela sin sista gruppspelsmatch mot Belgien den 22 juni. Programmet kommer att blicka fram mot dagsaktuella matcher och bidra med analyser kring vad som hände kvällen före. Magasinet kommer visas på nya kanalen TV3 Sport HD samt fritt på viasatsport.se.

– Jag och mitt produktionsgäng, Wenström Television har haft London som bas under hela Premier League-säsongen och vi kände att vi inte ville sluta. Vi är totalt fyra stycken och att få göra detta tillsammans och samtidigt ha ett övergripande ansvar känns väldigt speciellt. Jag har ju lett program tidigare men det här är ett stort steg som ansvarig för hela produktionen, säger programledare Ola Wenström till Dagens Media.

I premiäravsnittet bjuds tittarna på intervjuer med förbundskaptenen Erik Hamrén, målvakten Patrik Carlgren samt unga mittfältsstjärnan Oscar Lewicki. Wenström gästas även av Viasat Fotboll-kollegan och Islands förbundskapten Lars Lagerbäck, som kommer att få en egen programpunkt under EM – ”Frågur till Larsur”.

Experterna Ola Andersson, Bojan Djordjic och Bosse Petersson kommer att komma på besök och vara med i samtalen och analyserna.

– Det kommer bli en bra balans mellan avslappnade intervjuer och analyser. Vi diskuterar ju dessa spelare under hela året så det kommer genomsyra våra diskussioner. Totalt blir det 23 magasin på 30 min vardera, samtidigt som vi kommer sända från varje match både innan, i paus och efter alla matcher. Totalt blir det 176 program så semester får vi ta någon annan gång, säger Ola Wenström.

Torsdagskvällens prolog sänds med start klockan 17:30. Direkt efteråt kan tittarna chatta med Wenström på Viasat Fotbolls Facebook.

Den stora frågan är då hur det kommer gå för Sverige?

– Det svenska landslaget har lovat väldigt lite men samtidigt har vi bevisat nu med play-off matcherna mot Danmark att vi kan slå alla lag. Men jag tycker vi ska vara nöjda om vi tar oss vidare från gruppen i första hand, säger Ola Wenström.

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ViasatFotbolls-EM

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.