Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Viasat lanserar 3D-tjänst

Publicerad: 16 December 2010, 06:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:27

MTG:s Viasat är först ut med 3D-tv.


Ämnen i artikeln:

ViasatSamsungHans-Holger Albrecht

– Vi är stolta att vara det första tv-bolaget i Skandinavien att erbjuda sina abonnenter 3D-tv-innehåll. Våra ledande rättigheter inom premiumsport i kombination med ett urval filmer gör det möjligt för oss att vara i framkanten av ny tv-teknik. 3D befinner sig fortfarande i ett tidigt utvecklingsstadium och vår förväntan är att mer 3D-innehåll görs tillgängligt i framtiden, säger MTG:s Hans-Holger Albrecht i ett pressmeddelande.

3D-tjänsterna finns tillgängliga i Viasats digitala ondemand-box. Det enda som behövs är glasögon och en tv som klarar formatet.

Bland annat kommer tv-huset sända fotbollsmatcher från UEFA Champions League samt streamade filmer i 3D.

Lanseringen sker i samarbete med Samsung, under hösten kampanjat för sina 3D Led-tv-apparater.

– Samsung är pionjärer på 3d-området. Vi var först med 3d-led-tv och vi var först med blurayspelare för 3d. Försäljningen av 3d-tv har varit framgångsrik i Sverige. Enligt analysföretaget GfK har 10 400 3d-tv sålts i Sverige under perioden januari fram till oktober, säger nordiske marknadschefen Robert Widerström i ett pressmeddelande.

Lanseringen kommuniceras med en reklamfilm i MTG:s egna kanaler.

Eurosport har tidigare sänt tennismatcher från Franska Öppna i 3D, dock bara i återförsäljnarna Markt, Audio Video och Euronics butiker. Dessutom visade Canal Digital tennismatcher i 3D under Stockholm Open.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.