Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Viaplay Select till Australien

Publicerad: 2 november 2022, 10:25

En av Viaplays originalserier är prisade ”Älska mig”, skriven och regisserad av Josephine Bornebusch (t.v) som också har en huvudroll. Hon spelar mot Sverrir Gudnason (t.h)

Foto: Viaplay

Nu får tittarna i Australien tillgång till Viaplay Select-innehåll på streamingtjänsten SBS On Demand.

Ämnen i artikeln:

ViaplayToppnyheter eftermiddag

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Det fleråriga samarbetet mellan Viaplay och SBG ger användare av streamingtjänsten SBS On Demand i Australien möjlighet att titta på hundratals timmar av Viaplay Originals samt annat premiuminnehåll från och med i dag.

Det innebär bland annat att såväl internationella som nordiska serier, filmer och dokumentärer, som ”The Prize of Silence”, ”Älska mig” och ”Natascha Kampusch – A Lifetime in Prison”, tillgängliggörs.

Sedan tidigare står det klart att Viaplay Select lanseras i Japan och nio länder i Latinamerika. Ambitionen är också att expandera på fler marknader, där Viaplay Group ännu inte har prioriterat en lansering av sin direkt-till-konsument-streamingtjänst Viaplay, innan årets slut.

LÄS OCKSÅ: Viaplay satsar mer på film: ”Vi ska bli en stor spelare på de marknader där vi går in”

– Viaplay Select är ett övertygande koncept som hjälper våra partners att sticka ut på dagens konkurrensutsatta globala streamingmarknad, säger Vanda Rapti, Viaplay Group SVP & Head of Acquisitions, Content Distribution & Partnerships, i ett pressmeddelande.

Direkt-till-konsument-tjänsten Viaplay finns i dag i Norden, Baltikum, Polen, Nederländerna och Storbritannien. Lansering i USA och Kanada är också planerad under första kvartalet 2023.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev