Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Rörligt

Viaplay om Netflix höjning: "Vi följer konkurrenterna"

Viaplay uppger att de ännu inte tagit beslut i frågan om höjda abonnemangspriser.

Pär Ullrich


Publicerad: 09 Maj 2014, 10:57
Uppdaterad: 06 December 2015, 12:38

Ämnen i artikeln:

Viaplay

När Netflix agerar tenderar konkurrenterna att hänga med. Tidigare i dag har Dagens Media berättat att Netflix höjer priset med tio kronor för nya kunder.

Rikard Steiber, chef på MTGx – där Viaplay numera ingår – uppger att de ännu inte beslutat om några prisändringar för Viaplay. 

– Vi föjler givetvis alla våra konkurrenter och ser över deras och våra egna priser. Vi har ännu inte bestämt något kring prisändring men om det blir en höjning så kommer det inte att påverka våra befintliga kunder, säger han.

Han fortsätter:

– Vi fortsätter att fokusera på att ha de bästa serierna och de senaste filmerna. Vi kommer även att fortsätta satsa på sport- och kidskanalerna. Vår fördel är att vi har affärer med flera olika studios. Vi ökar mycket och marknaden växer snabbt. 

Viaplay, med sina knappt 900 000 användare, befinner sig på en andraplats på listan över de mest använda streamingtjänsterna i Sverige. Etta är Netflix som i veckan gick över miljongränsen för svenska användare.

Rikard Steiber vill inte uttala sig om den amerikanska jättens prishöjning.

– Jag kan inte kommentera i media vad våra konkurrenter gör, säger han.

LÄS OCKSÅ:

Ämnen i artikeln:

Viaplay

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.