fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Viaplay gör dramaserie av hedersmordet på Fadime Sahindal

Publicerad: 31 mars 2021, 11:59

Serien ”Fadime” har premiär 2022 på Viaplay.

20 år efter mordet på Fadime Sahindal blir hennes fem sist år i livet dramaserie på Viaplay.

Ämnen i artikeln:

ViaplayViaplay Group

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


2002 sköts Fadime Sahindal tills döds av sin egen pappa – nu blir berättelsen om hedersmordet på henne till dramaserie på Viaplay. 

Serien har premiär 2022 och kommer att bestå av sex avsnitt baserade på boken ”Du ska dö”, skriven av Ulf Broberg och Fadime Sahindals advokat Leif Ericksson.

Fadime Sahindal var 26 år gammal när hon mördades av sin pappa då han ansåg att hon brutit mot familjens hederskod genom att ha pojkvän och öppet prata om kvinnors rättigheter, serien skildrar de fem sista åren i hennes liv. 

Inspelningen av serien startar i sommar och stöds av en panel på 12 personer som är experter inom hedersrelaterade ämnen. 

– Att berätta Fadime Sahindals hjärtskärande historia blir ett av våra viktigaste projekt hittills. Tjugo år senare framstår den här modiga unga kvinnan som en förebild för många. Vi kommer ha stöd av en expertpanel vid varje steg i produktionen när vi nu tar denna känslofyllda, komplexa och högst relevanta serie till en ny generation av tittare på alla Viaplaymarknader, säger Filippa Wallestam, innehållschef på Nent, i ett pressmeddelande. 

Serien med namnet ”Fadime” produceras av Storyfire. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev