Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Viaplay förlänger fotbollsrättigheter

Publicerad: 23 maj 2022, 07:40

Foto: Glyn Kirk/AFP/Ritzau Scanpix

Viaplay förlänger och säkrar rättigheter för ytterligare marknader. ”Innebär att vi kan erbjuda fansen ett hem för engelsk fotboll”, säger Peter Nørrelund, exekutiv koncernsportchef på Viaplay Group.


Ämnen i artikeln:

ViaplayNyheter

Viaplay förlänger rättigheterna för engelska EFL Sky Bet Championship och Carabao Cup i Danmark, Norge, Finland och Sverige. 

Från och med säsongen 2022/2023 blir Viaplay även hem för rättigheterna i Estland, Lettland, Litauen, Polen, Island och Nederländerna. Exakt hur långt fram i tiden avtalen sträcker sig vill Viaplay inte avslöja men presschefen för sport, Fredrik S Johansson, konstaterar att de nya avtalen är fleråriga.  

I augusti drar dessutom Premier League igång som Viaplay också har de exklusiva rättigheterna till i Sverige, Finland, Danmark, Norge, Estland, Lettland, Litauen, Polen och Nederländerna. 

– Att även säkra EFL Championship och Carabao Cup i ett långsiktigt avtal innebär att vi kan erbjuda fansen ett hem för engelsk fotboll, på en plattform i världsklass, säger Peter Nørrelund, exekutiv koncernsportchef på Viaplay Group, i ett pressmeddelande. 

Utvalda EFL Championship- och Carabao Cup-matcher kommer att ha lokala kommentatorer och studioprogram. 

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ViaplayNyheter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev