Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Viaplay får rättigheterna för hela Världscupen

Publicerad: 19 oktober 2022, 06:21

I vinter adderar Viaplay alla schweiziska evenemang och från och med 2024 sänder tv-huset även de österrikiska tävlingarna.

Foto: Sean M. Haffey/AFP/Ritzau Scanpix

Till helgen är det Viaplaypremiär för världscuptävlingarna i Schweiz när tv-huset sänder Big Air freeski från Chur. Nu står det klart att Viaplay längre fram även kommer att sända de österrikiska världscuptävlingarna.

Ämnen i artikeln:

ViaplaySporträttigheterLotta FolckerNyheter

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Sedan tidigare har Viaplay ett avtal om sändningsrätten från Internationella Skidförbundet om för den nordiska marknaden fram till 2026, samt för världscuptävlingarna i Schweiz 2022/2023.

Nu meddelar tv-huset att det även har kammat hem de svenska rättigheterna till även de österrikiska världscuptävlingarna från och med säsongen 2024/25.

Det innebär att Viaplay nu har rättigheterna för hela världscupen.

– Med de österrikiska världscuptävlingarna blir våra rättigheter från FIS (Internationella Skidförbundet) kompletta. Det känns fantastiskt bra att kunna ta ett totalgrepp på världscupen samt även kommande världsmästerskap 2023 och 2025, säger Lotta Folcker, sportchef Viaplay Group Sverige. 

Viaplay planerar både att sända dam- och herrtävlingar inklusive kvalomgångar och finaler. Alla längdåkningstävlingar och nära hälften av de alpina tävlingarna. Utöver det kommer utvalda hopp- och freestyleevenemang också att visas på TV6 i Sverige. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev