torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Viaplay-chefen slutar

Publicerad: 14 november 2017, 08:44
Uppdaterad: 14 november 2017, 15:39

Viaplays chef Ira Gladnikoff slutar när MTG:s affärsområde Nordic Entertainment organiseras om.

Ämnen i artikeln:

MTG

MN

Madeleine Nilsson

madeleine@dagensmedia.se


I Nordic Entertainment ingår MTG:s fri-tv-kanaler, Viasat, kommersiell radio samt Viafree och Viaplay.

Inom affärsområdet bildas nu den nya enheten MTG Tech Digital där ansvaret för produktutveckling, teknik och data management för Viafree och Viaplay ska ligga. Enheten ska ledas av Kaj af Kleen som får titeln Senior Vice President och Head of MTG Tech Digital.

Det kommersiella och strategiska ansvaret för Viaplay och Viafree samlas istället under Alexander Bastin, idag Vice President för Play i Norden, som blir Senior Vice President och Head of Viaplay & Viafree.

Därmed slutar den nuvarande Viaplay-chefen Ira Gladnikoff. Hon tog över ansvaret för Viaplay så sent som i somras.

– Viaplay är idag en av Nordens ledande streamingtjänster både sett till funktionalitet och innehåll. Ira har varit otroligt viktig för Viaplays utveckling till den produkt och framgång vi har idag. Jag vill önska Ira all lycka i framtiden och tacka henne för en fantastisk insats och för hennes hårda arbete för MTG och Viaplay genom åren, säger Anders Jensen, vd för MTG Nordic Entertainment, i ett pressmeddelande.

Filippa Wallestam, idag operativ chef för MTG Sverige, får en nordisk operativ roll som Senior Vice President och Head of Nordic Entertainment Operations. Hon ska i sin nya roll ansvara för funktioner som Central Marketing & Brands, B2B Partnerships, Strategy och Business Intelligence.

Åsa Regen Jansson, idag Head of Finance för MTG Sverige, får samtidigt ett utökat ansvar som CFO för MTG Sverige, Viaplay och Viafree.

– Genom att samla det kommersiella nordiska ansvaret för Viafree och Viaplay på en och samma plats i organisationen skapar vi ett ännu tydligare digitalt helhetserbjudande på alla våra marknader. Samtidigt lyfter vi upp den tekniska utvecklingen av tjänsterna en nivå i organisationen. MTG är idag i flera avseenden lika mycket ett tech-bolag som ett underhållningsföretag och därför är det självklart att teknikansvaret för våra digitala produkter är representerat i vår nordiska ledningsgrupp, säger Anders Jensen i pressmeddelandet.

Läs en intervju med Ira Gladnikoff här.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev