Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Viacoms ultimatum: Flytta till Amsterdam eller få sparken

Publicerad: 26 November 2014, 12:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:20

Viacom i Sverige varslar en stor del av sin personalstyrka, kan Dagens Media berätta. Många av tjänsterna kommer flyttas till Amsterdam.


Som Dagens Media tidigare berättat genomfördes nyligen en stor omorganisation på Viacom i Sverige och en rad personer har fått sluta från bolaget, som bland annat äger MTV.

Enligt uppgift till Dagens Media har nu en stor del av den kvarvarande personalen varslats.

Andrea Sahlgren är nordisk chef på Viacom:

– Jag tror att du refererar till det utvecklingsarbete som vi har hållit på med i drygt ett års tid. Som du är medveten om är hela branschen under stor förändring, säger hon till Dagens Media.

Viacom har tidigare haft en organisation som har haft delat ansvar för Norden i en rad olika länder men i och med den här förändringen kommer hela det regionala ansvaret att skötas från Stockholm.

– Vi får ett fördjupat ansvar för den nordiska organisationen och vi tillför flera nya tjänster. Bland annat en helt ny avdelning för produktmarknadsföring.

I samma veva flyttas en del av tjänsterna över till Viacoms europeiska huvudkontor Amsterdam. Dessa tjänster är möjliga att söka om man är anställd på Viacom i Sverige.

Hur många tjänster som varslas i Sverige vägrar Andrea Sahlgren dock att berätta.

– Det förändras hela tiden och i och med att diskussionen pågår är det för tidigt att säga exakt hur många det här berör. Dessutom funderar folk på hur de vill göra därför vore det fel av mig att säga ett exakt antal personer.

Men ni måste väl ha en siffra på hur många tjänster som varslas i Sverige?

– Det får vi återkomma till. den siffran som är i dag kanske inte kommer stämma imorgon.

Hur många jobbar på Viacom i Sverige?

– Cirka 80, vissa har tjänster i Sverige, andra är internationellt anställda.

Hur många är anställda på Viacom i Sverige?

– Just nu är vi inne i det. Folk ska bestämma sig för om man vill flytta till Amsterdam eller inte.

Vilka avdelningar berörs?

– Det är primärt vårt internationella varumärkesteam för divisionen Youth & Music, men som nämnt tidigare kommer några positioner inom denna avdelning att flyttas till Amsterdam.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.