Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Viacom köper Pluto Tv för 340 miljoner dollar

Publicerad: 23 januari 2019, 09:25

Pluto Tv lanserades år 2013 och har under det senaste året haft en gedigen tillväxt.

Mediejätten Viacom köper videostreamingtjänsten Pluto Tv för 340 miljoner dollar. "Detta är ett betydande steg för oss", säger Viacoms vd och koncernchef Bob Bakish i ett meddelande.


Ämnen i artikeln:

streaming

Pluto Tv lanserades år 2013 och har byggt upp sitt varumärke genom att licensiera både filmer och tv-program från studios samt innehåll från andra videoplattformar som Youtube. I dagsläget finns fler än 100 kanaler från 130 olika innehållspartners som distribueras till cirka 12 miljoner användare, rapporterar Techcrunch.

Nu har Viacom lagt ett bud på videostreamingtjänsten där notan slutar på 340 miljoner dollar.

– Detta är ett betydande steg för oss eftersom vi har ambitioner att föra både företaget och industrin framåt. Pluto Tvs unika produkt kombinerat med Viacoms varumärken, innehåll och annonseringsmöjligheter skapar goda möjligheter för både konsumenter, partners och Viacom, säger Bob Bakish, vd och koncernchef på Viacom, i ett meddelande, och fortsätter:

– I och med att videomarknaden fortsätter att bli mer segmenterad ser vi en möjlighet att kunna skapa produkter till ett brett utbud av priser, inklusive gratis videostreaming.

Pluto Tv kommer att fungera som ett oboerende dotterbolag till Viacom. Tom Ryan, medgrundare och vd för Pluto Tv, kommer att fortsätta som vd för den oberoende enheten, rapporterar sajten.

John Söderberg

Reporter

john.soderberg@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

streaming

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev