Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

"Vi vill göra humor man minns"

Publicerad: 19 April 2013, 04:45
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:48

Från stand-up till tv. För Dagens Media berättar Mårten Andersson och André Linschooten om sitt nya bolag Knakelibrak Television.


Komikern Mårten Andersson startade produktionsbolaget Knakelibrak Produktion 1999.

Bland annat står de bakom Raw Comedy Club där komiker som Johan Glans och Magnus Betnér uppträtt med sina ståupprutiner.

Nu bildar han dotterbolaget Knakelibrak Television.

– Det kändes helt naturligt att göra, för vi sitter ju på allt som behövs för att skapa underhållning i tv. Vi har ett nätverk med Sveriges bästa komiker, säger Mårten Andersson till Dagens Media.

Till det nya produktionsbolaget har han också värvat Nordisk Films programchef André Linschooten.

– Jag känner honom sedan jag jobbade på ZTV för hundra tusen år sedan ungefär. Jag tänkte att ”fan den där snubben är ju grym så vi måste ju jobba med honom på något sätt". Vi vill göra humor man minns och skrattar åt.

Mårten Andersson berättar vidare att André Linschooten kommer vara boss för det nya bolaget medan han själv kommer anta en roll som idéspruta.

Inga nyrekryteringar planeras, men personer kommer att tas in utifrån på projektbasis. Redan nu finns idéer för nya programformat.

– Faktum är att mötet vi avslutade precis gick enormt bra. Vi har långt gångna idéer som kan synas redan till hösten. Vi har fått en flygande start kan man säga.

Trots en bra tid på Nordisk Film menar André Linschooten själv att det det inte var ett svårt beslut att gå med i Mårten Anderssons nya bolag.

– För helt plötsligt kom någon med världens trevligaste idé och bad mig göra det roligaste som finns, förklarar han för Dagens Media och fortsätter:

– Det känns ju inte riktigt klokt, men det känns jättebra. Jag tror mycket på det här i och med att Mårten har byggt upp ett kontaktnät som gör det möjligt.

Att han känner Mårten Andersson sedan tiden på ZTV anser han vara väldigt viktigt eftersom han vet att de befinner sig på "samma våglängd".

Målsättningen med Knakelibrak Television är klar.

– Vi vill göra Sverige lite roligare, och göra tv-program på andra plattformar som folk skrattar åt. Vi har en del idéer och har en liten grund att stå på, säger André Linschooten.

Mårten Andersson säger att han gillar din skruvade humor, hur ser du på det?

– Från en komiker är det ju en jättekomplimang, säger han och skrattar.

Sebastian Parkkila

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.