Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

”Vi tar inte ansvar för vad han gör privat”

Publicerad: 1 Mars 2012, 13:42
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:31

MTG TV:s storsatsning ”Den sista dokusåpan” har premiär den 6 mars på TV6. En av deltagarna är Joakim ”Jockiboi” Berg vars blogg annonsörerna nu flyr ifrån efter flera kvinnofientliga inlägg.


Joakim Berg beskriver på sin blogg hur mycket han hatar kvinnor. I ett färskt inlägg, som består av en Facebook-konversation, svarar han till exempel en kvinna som säger sig vänta hans barn på det här sättet:

”Har du tänkt att jag ska försörja dig eller? För det kan du glömma direkt ditt jävla mongo, Ska du ha en jävla krona får du dra den ur min ficka efter du dödat mig i så fall! Såna som du äcklar mig verkligen.”

Företaget Euroflorist som, via affiliate-nätverket Tradedoubler, fått sina annonser exponerade på bloggen reagerade kraftigt.  

– Det känns väldigt tråkigt. Det här ska inte kunna få ske för vi tar bestämt avstånd från de värderingar som förkommer på den här bloggen, sa företagets marknadsdirektör Anette Konar Riple tidigare I dag till dagensmedia.se.

MTG TV har dock inga problem att Joakim Berg bereds plats i deras produktioner.

– Han är ingen representant för TV6. Att tro att han representerar oss eller att vi på något sätt har ansvar för vad han gör privat är löjligt, säger Max Lagerbäck, presschef på MTG TV.

Han fortsätter:

– Jag har sagt det förut och jag säger det gärna igen, det han pysslar med på sin blogg är skit. Att han medverkar i ett av våra program har dock inget med detta att göra. Han har en liten roll i Den sista dokusåpan och den gör han kort och bra.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.