Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag12.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

”Vi ska vara stolta men inte nöjda”

Publicerad: 24 Oktober 2011, 07:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:53

TV4-gruppens tillträdande vd Casten Almqvist träffade för första gången branschen i sin nya roll under tv-husets presentation av vårens tablå.


Ämnen i artikeln:

Jan SchermanSVTBig BrotherTV4-gruppenTV4

TV4-gruppen samlade mediebyråer och annonsörer under måndagsmorgonen för att presentera delar av vårens tablåer. Vid årsskiftet lämnar också Jan Scherman över till Casten Almqvist, som kommenterade förändringen så här.

– Jag och Scherman är ju lite olika till utseendet, men annars blir det mest likheter. Vi ska fortsätta på den inslagna strategin, men också göra små förbättringar. Man kan sammanfatta det i ett citat från vänsterkanten om att våga vara stolt men inte nöjd.

TV4-gruppen talade om en utökad satsning på lokal reklam.

– Vi ska ytterligare förstärka vår lokala satsning och se till att tidningshusen får en stark utmanare, sa Casten Almqvist från scenen.

Som dagensmedia.se har berättat under morgonen ska TV4-gruppen starta reklamförsäljning i TV4 Guld, TV4 Komedi och TV4 News för att försöka ta hand om den enorma efterfrågan på tv-reklam.

På programsidan bjöds det på nyheten att TV4 möter SVT:s succé ”Vinterstudion” med nya programmet ”Sportcentralen” under helgerna. Peppe Eng och Marika Eriksson som leder programmet, som bland annat ska rapportera om kanalens sportsmästerskap under våren, till exempel handbolls-VM och skidskytte-VM.

Annars startar säsongen som väntat med ”The Voice” – svaret på TV3:s ”True Talent” som haft minst sagt svårt att attrahera tittare i höst. Carina Berg leder talangsatsningen tillsammans med coacherna Carola, Petter, Magnus Uggla och Ola Salo. ”Gåshudsgaranti” lovade morgonens moderator Jenny Strömstedt.

Som dagensmedia.se tidigare rapporterat får ”Gladiatorerna” nytt förtroende, men med Gry Forsell som programledare. Niklas Wikegård och Jesper Hussfelt ska kommentera kampen.

Nya humorserien ”Kontoret” med Henrik Dorsin får premiär och andra dramasatsningar under våren är ”Maria Wern”, ”Morden i Sandhamn” och ”Wallander”.

Några inköp som presenterades under dragningen var ”New Girl”, ”How to be a gentleman”, ”Modern family”, "30 Rock" och ”Terra Nova”.

I den ungdomsprofilerade kanalen TV11 får årets succé ”Big Brother” en ny säsong.

– Vi ska behålla lyxen och finesserna från i år, men med ett nytt färgstarkt gäng, sa Gry Forsell i ett inslag om den kommande säsongen.

Försäljningsdirektören Michael Grimborg:

– Varenda spänn som vi får från de effektiviseringar som TV4-gruppen gör nu lägger vi på innehåll.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.